Julgalor

I december är det vanligt med många olika typer av julkonserter eller julgalor. Det kan vara traditionella julkonserter i kyrkor eller glammiga julgalor som turnerar runt i Sverige.

Många företag väljer att i samband med julen bjuda sina anställda på julbord och dessutom gärna ett julbord på ett ställe som även erbjuder livemusik. En del anställda väljer att gå all in när det handlar om julfester och köper roliga Jultröjor att ha på sig. Det gäller inte bara på själva julfesten utan de sista arbetsdagarna innan jul är det många arbetsplatser där det kryllar av jultröjor.

Utbud 2019

Många av Sveriges artister har konserter eller deltar i julshower i december. Nedan listas några av de julshower som erbjuds under 2019.

It takes a fool to remain sane

Ola Salos fartfyllda show som under hösten har spelats på Hamburgerbörs i Stockholm marknadsför sig under december som en julfest. Denna show är inte specifik för julen utan är hans ordinarie show som har spelats för utsålda hus först i Göteborg och nu senast i Stockholm. Ola Salo var sångare i bandet The Ark och denna färgsprakande show innehåller bandets låtar. Den är väl värd att se. Om du inte har haft råd eller möjlighet att se showen sänds den på tv den 30 december och finns därefter på play.

Wallmans salonger

Hos Wallmans i Stockholm och Göteborg bjuds du året runt på show. I december är denna show inspirerad av julen.

Välj mellan tre olika shower

På Nöjesfabriken i Karlstad kan du välja mellan tre olika shower om du väljer att boka ditt julfirande där. Du kan välja en rockig kväll med Rydell & Quick, en rolig kväll med gänget från Pistvakt eller en riktig julfest tillsammans med det klassiska dansbandet Lasse Stefanz.

Julrock i Helsingborg

På Sundspärlan i Helsingborg går julshowen i rockens tema. Här blir det julbord, show och efterfest med musik från The Beatles, Rolling Stones och Creedence Clearwater Revival. Det blir även Rockabilly och framträdanden från de största scenshowerna på 80-talet.

Norrländsk rock i Göteborg

I Göteborg erbjuds julshowen Fjällrock med några av de stora artisterna från Norrland. Vad sägs om att fira in julen tillsammans med Roger Pontare, Lisa Miskovsky och Sandra Dahlberg?

Julgalan

Sedan år 2016 turnerar Julgalan runt i Sverige med några av Sveriges största artister. 2019 är inget undantag. I år är Pernilla Wahlgren, Jill Johnson, Molly Sandén, Robert Pettersson (från Takida/Stiftelsen) och Eric Gadd med. Det är en show fylld av hits som utlovar en högklassig julstämning. I år kan du se Julgalan i Malmö, Karlstad, Örebro, Sandviken eller Örnsköldsvik.

Måns Zelmerlöw

På Grand Hotel i Stockholm bjuds det på julshow med Måns Zelmerlöw. Här får du både dans och sång i en lyxig förpackning.

Jul med Pippi

Vill du ta med barnen på en julshow kan du gå till Intiman i Stockholm och se Astrid Lindgrens populära figur Pippi fira jul.

fashionate