Roliga sätt att skapa musik på

Body percussion

När man utövar body percussion, skapar man kort och gott musik med den egna kroppen. Kanske ni har lagt märke till hur vissa musikband klarar av att med den egna rösten och olika läten, bilda sig ett eget instrument som blir till en hel “orkester” med en sångare framför. Inga andra instrument spelas. Ganska häftigt, eller hur?

Body percussion kommer ursprungligen från Brasiliens fattiga områden där man varken har råd med musiklektioner eller instrument. Men talangfulla killar och tjejer kom ändå på hur man skulle skapa sin egen musik och nu leds ett flertal kurser världen över. Det är samtidigt ett bra sätt att röra på sig.

Hitta egna instrument

Bättre rådlös än brödlös heter det och det är så sant som det är sagt. Har man inget vanligt instrument, kan man rota lite i köket och spela på rivjärn, slamra med kastruller eller gnida bestick mot varandra. Låter kanske egendomligt men inget sätt är fel och har man bara idéer och kreativitet, kan allt möjligt komma fram i dager. Går man in på Youtube finns där en uppsjö av talangfulla artister som får en att baxna.

Den svenska trion Solala har blivit berömda enbart genom sina röster och enkla hemmagjorda instrument som en handfull pasta som fungerar som trumpinnar eller en tom yoghurtburk som blir en trumma. Men deras allra bästa tillgång, är naturligtvis rösterna som gör hela grejen.

Använd naturens egenskaper och läten

De som besitter en dator och musikskapande digital utrustning, vet med sig att man kan bara behöver gå ut i naturen för att hitta inspiration. Att använda vindens läten, fåglarnas kvittrande eller havets brusande, kan ge otroliga effekter som kan sättas in i vanliga musikstycken som man själv komponerar. Tillsammans med andra instrument, kan låtarna bli mycket speciella och skapa ett helt nytt sound om man har lite tålamod och sinne för kreativitet.

Förmågan att skapa ljud eller ta till sig ljud är en talang bara i sig och kan ge mycket imponerande resultat som man kanske inte från början hade räknat med.

Men som sagt, ofta måste man ha en utrustning som kan rena ljuden och få in dem på rätt ställe för att det ska bli ett musikstycke av dem. Dessa digitala musik software kan laddas ned på nätet eller köpas i vissa musikaffärer.

fashionate